maanantai 26. elokuuta 2013

Luovan kirjoittamisen harjoituksia

a.
Emil ei voinut olla kysymättä mieheltä, miten hän voi lukea lehteä väärinpäin. Vastausta kysymykseensä Emil ei kuitenkaan saanut. Mies vain käänsi lehden ympäri itsekseen hymähtäen.
   Emil käänsi katseensa lihakeittoon, kauhaisi lusikallisen ja maistoi keittoa. Keitto maistui samalta kuin ennenkin, joten hän otti toisen lusikallisen. Mies nosti katseensa lehdestä ja tuijotti Emiliä hetken. Ikkunasta tulvi heikkoa auringonvaloa sisälle, joka sai miehen kasvot näyttämään entistä kalpeammilta.
   Mies muistutti Emilin mielestä rikospoliisia. Emil epäili miehen vakoilevan rikollista, joten hän yritti seurata miehen katsetta. Mies ei kuitenkaan tuntunut vilkuilevan mitään muuta kuin lehteään.
   Emil söi hiljaa lihakeittonsa loppuun. Kuppilan haju alkoi käydä nenään ja äitikin pääsisi kohta virastotalolta kotiin. Emil odotti yleensä äitiään kuppilassa, mutta nyt sisäilman haju ajoi hänet ulos. Aurinko oli painunut takaisin pilvien taakse ja sade alkoi taas lähestyä.


b.
Sanalista : Lappeenranta, Satumäentie, heinäkuu, omenapiirakka, John Lennon, kissa


Istuin mökkini portailla ja kuuntelin, kuinka linnut sirkuttivat hiljaa. Mietin sitä, kun toin sinut tänne ensimmäisen kerran. Hain sinut asunnoltasi Satumäentieltä ja sinä puhkuit intoa laukut kainaloissasi. Naurusi helisi vieläkin korvissani ja näin elävänä mielessäni, kuinka tanssit keltaisessa kesämekossasi heinäkuun helteessä. Kuuntelimme John Lennonia ikivanhasta radiostani ja istuimme sylitysten pihakeinussa.
Huokaisin muistellessani keinussa vaihtamiamme suudelmia. Kuinka kauan siitä olikaan, kun olin viimeksi pidellyt sinua sylissäni.
Havahduin muistelmieni keskeltä naapurimökiltä tulleen lappeenrantalaisen muorin huhuiluun. Hän oli tullut pyytämään minut omenapiirakalle, enkä voinut kieltäytyä ystävällisestä kutsusta. Kävelimme yhdessä hänen mökilleen, jonka pihassa meitä tervehti pikkuinen kissa.
Muori huomasi minun olevan mietteissäni ja hän kysyi mikä mieltäni vaivasi. Kerroin muistelevani sinua ja muori kertoi sinun olevan hänenkin ajatuksissa. Illan pimetessä muori kertoi, kuinka hän uskoi sinun olevan nyt enkeli ja kuinka vahtisit meitä ylhäältä. Toivoin kovasti hänen olevan oikeassa sen suhteen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti